Selecteer een pagina

Biografie

Peter Douglas

Peter Douglas

Master Crooner

 

The New Blue Eyes

Peter Douglas mag met recht een van ’s werelds beste impersonators genoemd worden. Sinds hij in 1987 de Soundmixshow won met zijn imitatie van Frank Sinatra is hij een veelgevraagd zanger, zowel in Nederland als ver daarbuiten.

Inmiddels timmert Peter Douglas al ruim 35 jaar aan de weg en is hij nog steeds vol passie met zijn vak bezig. De crooner bracht verschillende albums uit en zijn wereldhits ‘Stars On Frankie’ en ‘Thank You Frank’ zullen bij velen nog bekend in de oren klinken. Ook de naasten van Sinatra is de vocale gelijkenis niet ontgaan: na Peter’s optreden tijdens de New York Marathon Run in 1996 werd hij door de familie uitgenodigd om de 81e verjaardag van zijn idool mee te maken.

Biografie

Sinatra bracht Peter letterlijk van New York tot Tokio en alle windstreken daartussen. Zo raakten ook België en Duitsland in de ban van ‘The New Blue Eyes’. Hij trad op in de bekende tv shows van onder andere Rudy Carell, Harald Junke en Carl Dahl, en speelde samen met de beroemde orkesten van Hugo Strasser en Klaus Hallen. Ook zong hij diverse radio- en tv commercials in voor merken als Heineken en Lotto.

Zijn indrukwekkende carrière heeft Peter Douglas gemaakt tot wat hij vandaag de dag is: een entertainer van de bovenste plank met een schat aan ervaring, een onberispelijk gevoel voor stijl en een dijk van een stem!
Dat de koek nog lang niet op is bewijst de crooner door in 2024 samen met het BOSCO jazz & pop orchestra mee te doen aan het SBS6 tv programma ‘The Tribute – Battle Of The Bands’.

In dit populaire programma heeft Peter de vierde plaats verovert en daarmee een plek in de line-up van de Ziggo Dome tijdens the Tribute live in Concert met maar liefst vier uitverkochte shows!

Daarnaast staat hij op 14 augustus met het BOSCO jazz & pop orchestra in het Concertgebouw in Amsterdam met zijn eigen show, een droom die uitkomt. Met deze show staat hij letterlijk in de voetsporen van Frank Sinatra zelf, die er in 1975 zijn eerste NL show gaf.

Als eerste op de hoogte zijn?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe shows? Schrijf je hier in voor updates!

“Quotes”

Wat wisten we in 1987 van Peter Douglas? Dat hij Jean-Pierre heette en in de mode werkte. We leerden hem kennen in de Soundmix Show van Henny Huisman.
Ik was de voorzitter van de jury en liet me gaan...
Er gebeurde iets. Want wat ik zag en hoorde, was verbazingwekkend: zijn creatie van de jonge Frank Sinatra. Sterk en overtuigend. Dat is hij nog steeds, zoals ik onlangs vaststelde. En voor wie het wil horen: de beste soundmixer uit de historie van de show.

Jacques J. d'Ancona

Vanaf dag 1 dat ik Peter Douglas heb horen zingen heb ik nooit begrepen dat deze fantastische zanger en entertainer niet in het buitenland is doorgebroken, nu je dan eindelijk na zoveel lange jaren gewaardeerd word hoop ik van harte dat jij je vleugels nu eens in het buitenland kan gaan uitslaan, deze vogel moet gaan vliegen ✈️ ik gun het je van harte🤔alhoewel het een groot gemis zal gaan worden

Succes vriend❤️

Liefs Connie💋

Frank Sinatra, twee magische woorden in het American songbook. Wie anders in de Wereld dan onze eigen Peter Douglas kan de Sinatra vlam brandend houden met zijn stem vol passie?
Jan van den Berg

Oud voorzitter International Sinatra Society Holland

Peter Douglas, onze echt allereerste Soundmixshow winnaar. Dé Frank Sinatra van Nederland. Een goeie, lieve, hardwerkende man die alle kneepjes van het vak in zijn muzikale vingers heeft. Maar vooral betrouwbaar en afspraak is afspraak. Als hij met zijn big band Bosco optreedt kun je niet geloven dat hier een imitatie staat van Old Blue Eyes. Hij ís Sinatra! Een regelrechte sensatie!

Henny Huisman

Peter douglas. Ik was meteen fan toen ik hem zag winnen bij Henny Huisman, nu al jaren een dierbare vriend. Trots!
Tineke de Nooij

​Peter kan niet alleen goed zingen maar is een ras entertainer! Hij barst van de positiviteit en is daarnaast een fijn mens met een klein hartje.

 

Arthur van Dijk

Commissaris van de Koning

Peter Douglas

Master crooner

Peter Douglas

Shows

Media

Biografie

Contact

 

Management

logo pro entertainment white