Met zijn perfecte personificatie van Frank Sinatra, kroonde hij zich in 1986 tot de onbetwiste winnaar van de ´Soundmixshow´.  

Bijna 8 miljoen kijkers waren getuige van een unieke performance, die hij vanaf dat moment nog ontelbare keren zou opvoeren. Peter Douglas was geboren !  

 

De ongekende niet te evenaren vocale gelijkenis tussen Douglas en Sinatra werd het gesprek van de dag en spreekt, anno vandaag, nog steeds tot de verbeelding.  

 

Zijn wereldhit ´Stars On Frankie´, bracht hem van New York tot Tokio en alle windstreken daartussen. Zo raakten ook België en Duitsland in de ban van de ´New Blue Eyes´.  

 

Het ´Knokke Star Festival´ roemde hem om zijn vocale kwaliteiten en stijlvolle presentatie en onze oosterburen zaten aan de buis gekluisterd bij zijn gastoptredens in de televisieshows van Rudy Carell, Harald Junke en Carl Dahl.  

 

Zijn album Just Swing, waarop het nummer  "Thank You Frank" welke hij samen schreef met wijlen componiste Lucy Steymel, bracht hem dichterbij de Sinatra familie. Op de 81ste verjaardag van The Voice bracht hij deze eigen gecomponeerde song ten gehore. 

2019 kwam Peter Douglas met zijn single "Fly Me Through The Years" die hij samen met Ralph van Manen - Bruce R.F. Smith  

schreef.  Jan Wessels tekende voor het geweldige arrangement.  

 

Peter: "Ik ben zo dankbaar dat ik na al die jaren nog steeds mijn stem mag laten horen aan het publiek. Deze nieuwe song is een Peter Douglas song maar uiteraard wel met een knipoog naar waar het allemaal begonnen is." 

 

2020 werd "Five Star Man" gereleased. Een song die hij samen schreef met Eddie Conard tijdens een korte tournee. De twee artiesten verbleven in een vijfsterren hotel op een zonnig eiland welke inspiratie gaf voor het schrijven van deze swingende song. Ook hier tekende Jan Wessels voor het arrangement. 

 

2021 bracht Peter de prachtige cover van John Denver " My Sweet Lady" op de markt. Kees Koek tekende voor deze mooie productie.

 

14 mei 2023 is het 25 jaar geleden dat Frank Sinatra zijn ogen sloot en uiteraard  kon Douglas dat niet zomaar voorbij laten gaan!  "Thank You Frank" de track die in 1996 onderdeel uitmaakte van het album "Just Swing" werd geremasterd en opnieuw ingezongen.  

 

"Sinatra loopt als een rode draad door mijn leven en Ik denk dat in namens een hoop mensen mag zeggen..THANK YOU FRANK!"